VAD KÖPER VI INTE?

Om du inte kan hitta din klubbmodell i vår inbyteskatalog har du möjligheten att sälja den direkt i vår marknadsplats.
Det är enkelt och kostnadsfritt!

KLUBBHUVUDEN

Image

Repor
Foremarket accepterar inte några klubbor med tydliga nagg eller repor på lacken som syns vid granskning eller flertalet mindre märken. Vi accepterar inte heller klubbor som har lackats om för att täcka märken.

Dessa märken uppstår i regel på grund av att klubban skramlat runt i väskan och slagit i andra klubbor. Det bästa sättet att undvika märken är att använda huvudskyddet som följer med vid köpet.

Ommålade kanter
Den första faktorn vi tar hänsyn till är modellen av golfklubban. Vissa Klubbor som har målats om eller sprayats för att dölja skrapmärken accepteras inte. Vi förstår att det kan finnas mindre skrapmärken vilket vår värderingsprocess tar hänsyn till. Men försök inte täcka dem medvetet.

Image

Bucklor och sprickor
Mindre bucklor (främst gällande driver) orsakas oftast av kontakt med järnklubbor, antingen när de stoppas tillbaka i väskan utan huvudskydd eller vid annan typ av sammanstötning. Vi köper inte klubbor med bucklor på klubbhuvudet. Det bästa sättet att undvika dem är att använda huvudskyddet du fått för din klubba.

Större bucklor (vanligtvis på klubbans underdel) orsakas i regel inte av klubbor som slår ihop utan användaren orsakar dem. Det skulle vara mycket sällsynt att den här typen av skada skapas av klubbor som slår ihop, men hur som helst accepterar vi inte klubbor med bucklor på undersidan.

Eftersom kolfiber blir ett mer allmänt använt material i klubbhuvuden, finns det vissa fall där detta kan misslyckas och spricka. Vi accepterar inte golfklubbor med sprickor eller tecken på sprickor.

Image

Slitna träffytor
Detta järnset är välanvänt och har sett sina bästa dagar. Den skyddande beläggningen på träffytan har slitits bort, vilket ger upphov till "penny märken". Dessa märken är vanliga på klubbor som har använts mycket och förekommer oftast på golfares favorit järnklubbor, till exempel en 6 eller 7 järn. Om märkena bara är synliga på din wedge kan du kanske sälja oss din uppsättning som 3-9 järn.

Image

Slitna sulor
Denna wedge har utsatts för betydande slitage på sulan, vilket har skadat kromet. Detta är ett vanligt problem med wedgar, eftersom de används för att slå bollar från sand och andra hårda underlag.

Image

Andra slitna ytor
Kontrollera att ytbeläggningen på dina klubbor är slät innan du skickar in dem till oss. En del smidda järn kan få en skrovlig yta, som i exemplet brevid. Vi accepterar inte järnklubbor som är skrovliga.

Image

Skador på framkant av bladet
Vi kan inte ta emot några järnklubbor och wedgar med hack eller skåror på framkanten eller sulan. Dessa märken orsakas vanligtvis när klubban har träffat en sten vid slaget - oftast i en bunker.

Image

Huvudet lossnar från skaftet
Den här hybriden är i mycket dåligt skick. Den har repor och märken på klubbhuvudet och fästet är felmonterat. Det stora mellanrummet mellan ferrule och halsen av klubban visar att klubbhuvudet glider av skaftet. Vi skulle därför inte köpa in den.

Image

Saknade klubbor
Vi kan inte ta emot set där det saknas klubbor - till exempel 4-PW (men utan 6-järn). I detta fall skulle vi endast kunna ta emot 7-PW.

För att anses som ett set måste din sista järnklubba vara antingen ett 9-järn eller PW och bestå av minst 5 klubbor - till exempel 6-9-järn eller 7-PW.

Set kan bestå av 6, 7, 8, 9-järn, PW och SW.

SKAFT

Image

Slitna grafitskaft
Klubbor med mer än en centimeter slitage på lacken på grafitskaften, djupare slitage eller slitage direkt på grafitskiktet kan vi inte acceptera.

Foremarket sveriges enda riktiga golfmarknad

Undermåliga skaftbyten
Det nya skaftet är dåligt monterat. Ferrule ser för liten ut och skaftet är monterat med en liten vinkel. Detta kan påverka klubbans prestanda.

Foremarket sveriges enda riktiga golfmarknad

Trasiga ferruler och hosels
Trasiga ferrules kan påverka klubbans prestanda och göra den svår att kontrollera. På bilden kan du se att ferrule (den svarta plastringen mellan klubbhuvudet och skaftet) är knäckt och avbrutet. Detta är en vanlig orsak till att Foremarket inte köper klubbor.

Foremarket sveriges enda riktiga golfmarknad

Skador på skaft
Vi accepterar inte några klubbor med bucklor, sprickor eller delningar i deras skaft. Klubbor som skickas med dessa fel kommer att pausas av vårt team.

Image

Omatchande skaft
Alla klubbor i ett set med järn måste ha matchande skaft. Skaftet måste vara av samma märke, modell, flex och längd.